X
U

VARGON

Tehnologija i tradicija
Kompletna rješenja za dovod vode i kanalizaciju

Vargon d.o.o. obiteljska je tvrtka osnovana 7. siječnja 1990. na temeljima kovinotokarskog obrta Stjepana Brašnića, a počeci joj datiraju od 1973. godine. Mala radionička proizvodnja u početku je bila usmjerena na obradu metala kojom se bavila do 1992. godine.
Godine 1992 Vargon započinje novu eru poslovanja. Uvođenjem modernih proizvodnih programa obrade plastičnih masa, kojima pokriva cjelokupnu paletu proizvoda za unutarnje i vanjske cijevne instalacije. Uvođenjem novih tehnologija tvrtka progresivno raste do današnje pozicije regionalnog lidera u proizvodnji plastičnih cijevi i spojnih dijelova za vodovod i kanalizaciju te infrastrukturne projekte.
Uvođenje novih programa zahtijevalo je proširenje proizvodnih kapaciteta tako da 1994. tvrtka Vargon seli na lokaciju Martinkovac gdje se proizvodnja odvija na površini od približno 6.000 m² otvorenog i 3.200 m² zatvorenog prostora do 2003 godine i preseljenja na današnju lokaciju.

VARGON akcijska ponuda!

Vargon kategorije

Vargon d.o.o. vodeći je regionalni proizvođač plastičnih cijevi i spojeva za kućnu i uličnu primjenu.
Uz vodovodne i kanalizacijske cijevi i spojeve, proizvodimo i revizijska okna i slivnike koja izrađuju po vašoj mjeri i potrebi.

Kanalizacijska okna i slivnici

Revizijska okna se izrađuju tehnologijom roto lijeva, a isporučuju se u kompletu s vargokor rebrastim cijevima s kojima tvore zaokružen sustav odvodnje fekalnih ili oborinskih voda. Po potrebi se mogu spojiti i s cijevima drugih materijala. Moguće ih je proizvesti i za potrebe spajanja sa više različitih vrsta cjevovoda. Okna su modularna, tj. izrađena su iz segmenata koji su međusobno spojeni. Zbog zahtjeva projekata proizvodimo i okna veće obodne krutosti, tj. kao tijelo koristimo rebrastu cijev.

Vodovodne PP-R cijevi i spojevi za unutarnje instalacije

Vargoterm instalacijski sustav osmišljen je za upotrebu u sanitarnom području, za opskrbu toplom i hladnom vodom, te za industrijsku primjenu transporta tekućina.
Sustav čine cijevi u promjerima od Ø 20 do Ø 110 i velik izbor spojnih dijelova, a materijal od kojeg se izrađuju je poliolefinski polimer velike molekularne težine PP-R80
Međusobno spajanje cijevi i spojeva ostvaruje se pomoću fuzije, jedinstvene tehnike povezivanja s doživotnom sigurnošću.

Kućna kanalizacija

Vargokal instalacijski sustav koristi se za kućnu kanalizaciju i odvod vode. Ugrađuje su unutar građevinskih konstrukcija namijenjenim za stambenu uporabu.
Sustav čine troslojne cijevi i jednoslojni spojni dijelovi proizvedeni s integriranim naglavkom i ugrađenim brtvama
Izrađuju se od polipropilena (PP) u širokoj paleti vrsta i dimenzija u promjerima od Ø 32 do Ø 160.

Kanalizacijske cijevi

Vargokor rebraste kanalizacijske cijevi izrađene su od polietilena (PE-HD), s rebrastom vanjskom i glatkom unutarnjom površinom cijevi. Vanjska rebrasta stjenka služi kao zaštita koja unutarnju stijenku štiti od mehaničkih oštećenja i osigurava visoku nosivost SN8. Unutrašnjost cijevi može biti crne boje ili karakteristične svijetlo zelene boje pogodne za inspekcijski nadzor cijevovoda.