X
U

PCI

Od građevinskih profesionalaca za građevinske profesionalce

PCI je vodeći njemački proizvođač proizvoda za polaganje keramičkih pločica i kamena te svjetski poznato ime. Tako visok ugled PCl je stekao kroz dugogodišnju tradiciju proizvodnje i praćenja zahtjeva korisnika veznih materijala.

Rezultat toga su brojni novi materijali koji su s vremenom postali „uobičajni“ te participirali u formiranju DIN normi (kasnije EU norme) za materijale iz te domene. U Hrvatskoj je PCI prisutan već 15 godina te uz ostale proizvode za graditeljstvo iz BASF grupe sudjeluje u širokoj paleti specijaliziranih visokokvalitetnih proizvoda.

PCI kategorije

Asortiman PCI proizvoda trenutno se sastoji od više od 300 proizvoda za područja građevinskih materijala i građevinskih kemikalija. Usklađen asortiman proizvoda omogućuje jednostavan odabir kao i idealnu kombinaciju i obradu pojedinih građevinskih materijala. Zahvaljujući raznovrsnim područjima primjene kao što su poslovne i stambene zgrade, mostovi, cigleni objekti, balkoni i vrtovi, pravilna funkcija zgrada može se dugoročno osigurati upotrebom PCI sustava proizvoda.

Pločice, parketi i ostali podovi

Za glatko i nesmetano polaganje pločica, parketa ili drugih podnih materijala potrebno je uzeti u obzir nekoliko točaka. Podloga uvijek mora biti čvrsta, ravna i, idealno, suha. Parket se može postavljati na klasični ili montažni estrih. Potrebno je razlikovati upijajući cementni estrih i neupijajući estrih. Vrsta pločica, parketa i ljepilo koje se koristi te vrijeme obrade ovisi o vrsti estriha koji se postavlja.

Brtvila i ljepila

Kao proizvođač građevinskih kemikalija, znamo što je najvažnije u svakodnevnim građevinskim radovima – pouzdani, izdržljivi materijali koji se lako koriste. Brtvila kao što su silikon, akril i poliuretan koriste se u gotovo svim područjima građevinskih radova i mogu zadovoljiti zahtjeve svake pojedinačne primjene. Naši visokokvalitetni proizvodi kao što su PCI Adaptol®, PCI Carraferm® i PCI Elritan® 100 koriste se za brtvljenje pukotina i spojeva. Prijanjaju na rubove spojeva u raznim materijalima, otporni su na utjecaje okoliša i podnose kemijski kao i mehanički utjecaj.

Hidroizolacije

Kako ljudi sve više koriste podrume, zahtjevi u pogledu toplinske izolacije i unutarnje klime postaju sve stroži. Prilikom izgradnje novih zgrada ili renoviranja postojećih zgrada, zaštita vanjskih i unutarnjih zidova od vlage igra ključnu ulogu.

Estrih i premazi

Estrih je neophodan za postavljanje laminata, parketa ili pločica. Graditelji dobro znaju da je visokokvalitetan, čvrst estrih neophodan za raspodjelu pritiska i za izgradnju ravnog poda. Ali koja svojstva treba imati visokokvalitetni estrih? Prema DIN 18365 estrih mora biti čist, čvrst, ravan, bez pukotina, otporan na smična naprezanja i bez labavih slojeva i materijala koji bi mogli utjecati na prionjivost.